torstai 19. joulukuuta 2013

Joululahjoja

Vielä pitäisi yksi pipo ja yksi huivi saada ennen jouluaattoa valmiiksi, mutta viime vuonnakin päättelin viimeiset lahjasukat vasta aattoaamuna, joten hienosti päästään tänäkin vuonna tavoitteeseen. Tänä vuonna olen, kaikesta kiireestä huolimatta, siis neulomassa joululahjan peräti neljälle henkilölle! Tämä alkaa olemaan minulle jo maksimimäärä (niinkuin keskeneräisyyksistä voi päätellä), ja tehtävien neuleiden on oltava riittävän yksinkertaisia.
Lanka: Debbie Bliss Paloma, 3 vyyhtiä eli 150 grammaa
Puikot: 9mm


Tämä lankakauppan Kerän blogista löytyvä huivi ohje on ollut mielessä jo vuoden ajan, mutta nyt kun siskoni tilasi joululahjaksi harmaan huivin (joka sopisi täälläkin nähtyyn harmaaseen Rikkeen, joka minulta törkeästi kaapattiin), ajattelin säästää hermojani ja valita paksun langan ja paksut puikot. Mallineuleen oppii hetkessä ulkoa, ja tämä tosiaan valmistuu nopsaan! Paloma on tällaisiin asusteisiin aivan ihana lanka, jostain syystä tulee ylenkatsottua paksuja lankoja aivan liian usein.


 Malli: Romney Kerchief
Lanka: Louhittaren luolan Väinämöinen Sport, väri Daalia. Noin 180 grammaa.
Puikot: 4,5mm

Avomieheni äidille piti valmistua tänä vuonna ihan toinen huivi, mutta Tampereen käsityömessuilla iskin silmäni tähän taivaallisen väriseen Väiskiin ja suunnitelmia piti muuttaa. Yksinkertainen malli sopii parhaiten tällaiselle vähän levottomammalle langalle, ja tämä ohje täytti kaikki kriteerit. Sitä vaan en ymmärtänyt, että miksi ihmeessä ohjeen mukaan silmukat piti luoda käyttämällä provisional cast on -luontitapaa. Se ei ole minun lempparini (lue: liikaa näpertämistä), joten loin silmukat samalla tavalla (garter tab) kuin aiemmin tekemässäni Metalousessa, ja hyvä tuli! Onneksi ostin kaksi vyyhtiä, yhdellä vyyhdillä tätä ei pingottamallakaan saisi niin isoksi, että menisi kunnolla kaulan ympärille.

Ihanaa joulua kaikille, toivottavasti on joulun ajaksi joku ihana neule jo suunnitteilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti