maanantai 9. joulukuuta 2013

Maitokahvi

Näiden lapasten langat esittelin jo muutama postaus sitten. Lapasten valmistumiseen ei mennyt oikeasti kuin neljä päivää, mutta homma jumahti ensimmäisen lapasen jälkeen. En ollut tyytyväinen peukaloon enkä siihen, että tuo palmikko veti lapasta kasaan, joten ennen pingottamista nämä olisivat sopineet jollekin koukkukätiselle kaverille. Itsenäisyyspäivän viikonloppuna lapaset tilannut pikkusiskoni tuli taas kylään ja päätin, että tämä projektihan tehdään muuten nyt loppuun. Neuloin toisen lapasen alusta loppuun parissa päivässä ja totesin, että sen peukalosta tuli hieman parempi lisättyäni ohjeen mukaiseen silmukkamäärään yhden silmukan. Purin ensimmäisen lapasen peukalon ja neuloin uusiksi ekstrasilmukan kanssa, ja heti tuli parempi! Pingotin nämä sukkapingottimen päällä, koska en ole kokenut (vielä) tarpeelliseksi ostaa lapasiin omaa vempelettä, kun näitä näyttää syntyvän korkeintaan yksi pari vuodessa. Peukalot ovat edelleen hassunnäköiset, varsinkin kun lapaset eivät ole kädessä, johtuneeko tuo sitten minusta vai ohjeesta niin sitä en tiedä. Ihan tyytyväinen olen kuitenkin lopputulokseen, ja mikä tärkeintä sisko tykkää näistä.
Malli: Raitalapaset (Veera Välimäen kirjasta Lankaleikki)
Lanka: Louhittaren luolan Louhitar, värit kahvi ja valkoinen
Puikot: 2,5mm ja 3,5mmKuvat ovat ihan kaameita, syytän kuvaajaa (minua) ja talven valo-olosuhteita. Värit toistuvat oikeimmin tuossa alimmassa kuvassa. Louhitar on aivan ihanaa lankaa, suosittelen lämmöllä! Alunperin lähdin ostamaan Kerästä näihin jotain muka-kutittamatonta lankaa, mutta onneksi ihana Jonna suositteli tätä, koska olen taas ihan myyty. Myös kirjassa lapaset oli tehty täydestä villasta, joten noudatin ohjetta siinäkin suhteessa. Eikä nämä edes kutita!

Tällä hetkellä kesken ovat jämälankavillasukkajoulukalenterisukat ja joululahjahuivi. Vielä pitäisi tehdä ainakin yksi pipo ja yksi huivi, onneksi opiskeluilta vapautuu aikaa neulomiseen ihan kohta.

1 kommentti:

  1. Kyllä ne on niin ihkut! Joo-o, täytyy myöntää et peukku näyttää nysältä ko ei oo kädessä :D

    VastaaPoista