torstai 16. tammikuuta 2014

Itselle neulomisen vaikeudesta

malli: Emma Karvosen Neidonkyynel
lanka: Louhittaren luolan Pohjan Akka, värissä Tiili. Noin 70 grammaa.
puikot: 3,5mm
Havahduin taas siihen, että kovasti on tullut muille neulottua, mutta itseltäni puuttui sukat, lapaset ja paksumpi pipo. Miksi ihmeessä sitä ei älyä suojata itseään kylmältä, vaan aina neuloo mielummin kaikille muille?
Joka tapauksessa päätin lähteä korjaamaan tätä virhettä lapasista aloittaen, tähän asti olin nimittäin sinnitelyt puuvillaisilla ohuilla alkusyksyn lapasilla. Koska pakkasten tultua asialla alkoi olla kiire, valitsin ensimmäisen vastaantulevan langan ja sille sopivan ohjeen. Malli on hyvin kirjoitettu ja sopii tälle langalle ihan mahtavasti! En taaskaan onnistunut oppimaan kaaviota ulkoa, joten ohjetta piti pälyillä koko ajan, mutta eipä tuosta suuremmin vaivaa ollut. Tein saman verran toistoja kuin ohjeessa, ja kerrankin sain aikaiseksi lapaset, jotka eivät ole minulle liian pitkät! Ensimmäistä kertaa vääntelin palmikkoja ilman palmikkopuikkoa, ja ihan hyvää jälkeä tuli (oikeassa lapasessa saattaa olla yksi omituisen mallinen palmikon pätkä, mutta ei siitä sen enempää).

Lankavarastoni lienee saavuttanut jonkinmoisen lakipisteen, kun ollaan tilanteessa, jossa en pysty yhtään muistamaan, että milloin ja mitä tarkoitusta varten tämä lanka on ostettu. Se oli keritty jo valmiiksi pallolle, joten ilmeisen innokkaasti olen ollut alkamassa siitä jotain neulomaan, mutta en ole vielä päässyt omien suunnitelmieni jäljille. Nyt on tullut myös ihan vahingossa monta Louhittaren luolan langoista neulottua projektia peräkkäin, mutta minkäs sille voi kun näissä on niin ihanat värit ja ovat vielä ihania neuloa. Seuraavaksi kuitenkin jotain muuta!
1 kommentti:

  1. Onpa kauniit lapaset!
    Sama ongelma täällä, oma pipo on tosi kauhtunut ja lapaset äidin tekemät... :-)

    VastaaPoista