sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Simple Sprinkle ja pipo nirsolle

Pikkusiskoni on kulkenut ilman pipoa melkein koko talven, ja vasta tammikuun lopulla sain luvan laittaa pipon puikoille. Tätä lankaa olin säästellyt samaisen siskon kynsikkäitä varten, mutta täytyy hommata niihin toinen kriteerit täyttävä lanka. Mitään koristeellista ei saanut missään nimessä tehdä ja väreistä kävi vain tämä, joten totesin, että palaan tutun Rikken pariin.Malli: Sarah Youngin Rikke 
Lanka: Wollmeise Twin, väri Ballerina. Menekki noin 110 grammaa.
Puikot: 3,5mm ja 4,5mm

Lanka on neulottu kaksinkertaisena ja ohjeesta poiketen loin silmukoita vain 98, jotta pipo sopisi mukavasti 13-vuotiaalle. Väri on aivan ihana, toistuu ehkä paremmin tuossa alemmassa kuvassa. Tämä oli myös ensimmäinen Wollmeise-projektini, joka valmistui (samasta langasta on ollut tekeillä Color Affection jo ties kuinka kauan...). Langassa on kyllä todella puuvillainen tuntu, ja ainakin tässä vyyhdissä langan säikeet erottuivat sen verran, että suuritöisiä palmikkoja en ehkä lähtisi vääntämään.

Toinen valmistunut projekti on ihanien Bereniken ja Jonnan kanssa KALina neulottu Simple Sprinkle. Malli viihtyi jonossani tovin, ja kun loppusyksystä älysin, että vaivihkaa Sport -ja DK-vahvuisia jämälankoja oli kertynyt reilusti, oli aika pistää huivi puikoille.


Malli:Veera Välimäen Simple Sprinkle
Langat: Louhittaren luolan Louhitar ja Pohjan Akka, Madelinetosh Sport ja DK, Hopeasäie Sukka, Artesano Superwash Merino ja String Theory Merino DK.
Puikot: 5mm

Seurasin mallia orjallisesti muuten, mutta käytin useampaa väriä, koska halusin kuluttaa pois mahdollisimman monta jämänöttöstä. Lisäksi yhdistelin loppupäässä lankoja hieman ohjeesta poiketen, pääasiassa siksi että en ollut vaivautunut suunnittelemaan värien järjestystä etukäteen, ja tämä johti siihen että ohjeen mukaan neulottaessa olisi syntynyt kyseenalaisia väriyhdistelmiä. String Theorya (jota voi kuvata ainoastaan sanalla jumalallinen!) lukuunottamatta kaikki langat ovat jääneet muista projekteista. Lankoja kului yllättävän vähän, näitä voisi tehdä vaikkapa lahjaksi ainakin toisen. Ihanan Veeran ihanat ohjeet eivät petä ikinä!3 kommenttia:

 1. Kyllä ne on nin makeet! Oon niin kade kyl sun Simplesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks doll <3 vielä kun omaisin sun värisilmän niin tääkin ois harmonisempi kokonaisuus :D

   Poista
 2. Tämä menee kyllä toteuttamislistalle!

  VastaaPoista