torstai 13. maaliskuuta 2014

Pariskuntasukat

Tuttu pariskunta viettää viikonloppuna yhteisiä 35-vuotissyntymäpäiviä ja kun kutsu alkuvuodesta tuli niin lupauduin neulomaan meidän työporukan puolesta sukat molemmille. Ehdin jo Ravelryssäkin kyselemään ideoita siitä millä mallilla sukkia lähtisi tekemään kun en oikein osannut itse päättää, että kuinka samanlaiset sukista haluaisin. Lopulta yhteiseksi tekijäksi muotoutui ensin lanka ja sitten vielä ohjeiden suunnittelijakin. Halusin tehdä sukat sport-vahvuisesta Väinämöisestä, ja koska keskipaksulle sukkalangalle ei ole liikaa ohjeita löydettävissä niin käännyin TiiQn mallien puoleen.

Malli: Tiina Kuun Verso
Lanka: Louhittaren luolan Väinämöinen Sport, väri Sammal. Kulutus noin 80 grammaa.
Puikot: 2,5 mm sukkapuikot

Malli: Tiina Kuun Älä koskaan ikinä
Lanka: Louhittaren luolan Väinämöinen Sport, väri Paprika. Kulutus noin 115 grammaa.
Puikot: 2,5 mm pyöröt (!)


Tiinan malleja on roikkunut jonossani jo ties kuinka kauan, mutta nytpä tuli neulottua sitten heti kaksi peräkkäin. Vihreistä sukista tuli todella kauniit, suosittelen mallia lämpimästi! Kaavio on helppo oppia ulkoa, mutta ohje ei silti tylsistytä.

En ole tottunut neulomaan miesten sukkia hillityistä väreistä, joten näistä tuli nyt sitten punaiset. Malli on ihan vastikään julkaistu ja en kyllä tästäkään valittamista löydä, tämänkokoisten sukkien neulominen käy ohjeesta riippumatta jossain vaiheessa yleensä puuduttamaan, mutta nyt oli onneksi palmikoita pitämässä mielenkiintoa yllä. Tuli opeteltua uusi tapa tehdä kiilakavennukset ja palautettua mieleen palmikoiden vääntäminen ilman palmikkoapuikkoa. JA nämä ovat ensimmäiset sukkani, jotka tein looppaamalla! Tiedättekö, en uskonut tätä päivää näkeväni, olin jo totutellut siihen ajatukseen, että mun kädet ja aivot ei vaan löydä semmoista yhteyttä, että saisin magic loop-tekniikalla jotain aikaiseksi. Näiden sukkien ohje oli kuitenkin kirjoitettu juuri tätä tekniikkaa varten, joten ostin riittävän ohuet pyöröpuikot, vilkaisin muutamalle ohjesivulle ja neuloin menemään. Eikä kertaakaan tullut hiki tai itku tai epätoivo!

12 kommenttia:

 1. Vähänkö on hienoja sukkia! Kyllä tulee pariskunta olemaan ikionnellinen! Kannattaa täyttää 35... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jospa joku tekis mullekin sukat sitten kun täytän 35, en pistäisi pahakseni :D

   Poista
 2. Onpa upeita sukkia! Mäkin olen itseasiassa etsinyt pariskuntasukkamalleja, tässähän tulikin nyt hyvät mallit vastaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näissä on jännästi jotakin samaa vaikka ovatkin ihan erilaiset, juuri sopivat pariskuntasukiksi siis :)

   Poista
 3. Kyllä ne on niin hienot! Ihan varmasti saajat on superonnellisii noista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pumpkin, huomenna selviää vastaanottajien mielipiteet!

   Poista
 4. Ensimmäinen sana joka tuli mieleen näistä pariskuntasukista oli "mehevät" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehevä on hyvä, paljon parempi kuin armaan puolisoni luonnehdinta "jouluinen", meinasi jo tulla hätä että kehtaako näitä keväällä edes antaa :D

   Poista
 5. Kivoja sukkia ja kauniit värit!

  VastaaPoista
 6. Sulle on tunnustus mun blogissa :)

  http://vihrealankablogi.blogspot.fi/2014/04/kevat-tuli-lumi-tuli-onneksi-on.html

  VastaaPoista