perjantai 28. helmikuuta 2014

Joskus sitä vaan onnistuu

Tein joululahjaksi anopilleni kolmiohuivin, ja samantien sain tilauksen neuloa jotakin samantapaista hänen äidilleen. Langaksi valikoitui ihana Malabrigon Arroyo, mutta sitten alkoivat vaikeudet. Ei vaan millään löytynyt sopivaa mallia: kaikki olivat liian pieniä tai isoja, halusin jotain jossa olisi pitsiä juuri sopivasti, jotta ei tarvitsisi pingottamisesta kauheasti stressata. Löytyi ohuemmalle ja paksummalle langalle sopivia, ja kyllähän nekin ohjeet olisivat olleet tälle langalle sovellettavissa, mutta kun ei vaan iskenyt. Kaikki palaset loksahtivat kuitenkin kohdilleen siinä vaiheessa, kun näin tämän Sannan neuloman ihanan huivin.Malli: Heidi Alanderin Titanium
Lanka: Malabrigo Arroyo, väri Reflecting Pool. Noin 160 grammaa.
Puikot: 5mm pyöröt (olisi voinut olla isommatki, mutta nämä löytyivät ensimmäisinä)

Tein ainaoikein-osioon muutaman ylimääräisen kerroksen, kun alkoi näyttää siltä, että lankaa oli runsaasti jäljellä, ja halusin huivista sen kokoisen, että siihen voi mummo mukavasti kääriytyä. Olympialaisia katsoessa unohdin laittaa ylös, että montako silmukkaa minulla oli pitsiosion alkaessa, mutta veikkaisin, että noin 250. Pingotin huivin ohjeen mukaan melko voimakkaasti, ja huomasin siinä vaiheessa, että ylimääräiset toistot olisi voinut jättää myös pois, koska tämä on melko reippaan kokoinen. Ilokseni huomasin myös, että minähän olen oppinut pingottamaan, kuka olisi uskonut!

Pakko vielä loppuun todeta, että tämä lanka on niin ihanaa, että sitä neuloessa voisi vaikka tirauttaa pari kyyneltä ihan silkasta ilosta!10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, tälle tuli tosiaan kokoa yllättävänkin paljon :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Väri on kyllä aivan ihana, melkein tekisi mieli olla antamatta tätä eteenpäin :)

   Poista
 3. voi vitsi on kyllä uppee..ohje lähti talteen..pitänee kokeilla itekkin vaikkapa kesällä. sillon ei pahemmin sukkien neulonta kiinnosta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän on kyllä kesäneulomukseksikin riittävän kevyt, suosittelen :)

   Poista
 4. Kyllä se on vaan niin kaunis! Huivi, lanka ja neuloja :) Samaa mieltä tosta langan päälle itkemisestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos darling, kaikki näyttää nätiltä, kun on tarpeeksi taitava kuvaaja ;) voidaan yhdessä itkeä tuolle Arroyolle joskus!

   Poista
 5. Hieno! Isot kääriytymishuivit on ihan parhaita! Pitäisiköhän tehdä vielä toinenkin Titanium...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti pitäis, Sanna! Mun on varmaan pakko tehdä itselle tämmöinen myös..

   Poista