keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Ylistys raidoille


malli: Suvi Simolan Crayons
lanka: Rowan Creative Linen, värit 627 (vaaleampi punainen) ja 631, Semilla Cablé, väri 01 (valkoinen) ja String Theory Hand Dyed Yarn Merino DK, väri Pewter.
puikot: 4,5mm


Joskus minulla on myös hyvä tuuri, sillä samalla kun pääsin testineulomaan Suvi Simolan uuden ihanan huivimallin, niin ohjeessa käytetty Rowanin Creative Linen hyppäsi Kerässä alekoriin. Kyseistä lankaa löytyi nuo kaksi punertavaa sävyä ja nappasinkin sitten seuraksi samasta korista minulle ennestään myöskin tuntemattoman Semilla Cablén. Omasta jämälankavarastosta sattui ensimmäisenä käteen tuo String theoryn ihanuus, ja kun aikani olin asiaa pohtinut päätin, että vaikka ohjeessa huivi on tehty käyttäen kuutta eri väriä niin pitäydyn itse näissä neljässä kun en isommalla värimäärällä saanut aikaan tarpeeksi harmonista kokonaisuutta.

Ohje on ihanan selkeä ja simppeli, en ollut ennen neulonut huivia näin vinottain, joten oli hauska seurata huivin muotoutumista. Lyhennetyt kerrotkset olivat minulle tuttuja jo entuudestaan, mutta tämä ohje käy vallan mainiosti myös niiden opettelemiseen, koska kaikki tarvittavat tekniikat on selostettu ohjeessa selkeästi. Langoista ei myöskään ole mitään pahaa sanottavaa, vaikka ovatkin erilaisia niin tuntumaltaan kuin materiaaleiltaankin niin sopivat (yllättävän) mainiosti yhteen! Käytin Semillaa pätkän yhteen toiseen pikkuprojektiin, ja tästä syystä se pääsi loppumaan kesken, joten viimeisestä raidasta jäi puuttumaan kuusi riviä. Tästä huolimatta huivista tuli juuri täydellisen kokoinen, mikä on sinänsä harvinaista, että yleensä joudun lisäämään jokaiseen huiviin mittaa, että saan niistä tarpeeksi suuria. Koska dk-vahvuiselle langalle ei ole tarpeeksi kivoja huiviohjeita, ja koska raidat käy kaiken kanssa, kannattaa tarttua tähän ohjeeseen!


4 kommenttia:

 1. Hurjan kiva väriyhdistelmä sulla tässä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, täysin suunnittelematta ja vailla harkintaa, mutta välillä onnistuu niinkin :)

   Poista
 2. Kiitos! Tää ohje on kyllä ehdottomasti neulomisen arvoinen. Mittasin muuten huivin siipivälin, ja se on noin 250 cm, joten riittävästi tulee tosiaan pituutta :)

  VastaaPoista