maanantai 8. joulukuuta 2014

No kun kaikki muutkinmalli: Nurmilintu
lanka: Aade Lõng 8/2, 200 grammaa
puikot: 4,0mm


Nurmilintuja on tänä vuonna lennellyt jo ties kuinka monessa neuleblogissa, ja minullekin oli heti ohjeen julkaisun jälkeen selvää, että pakko se vaan on neuloa. Lupasin jo joskus kesällä neuloa mummolleni huivin, tosin lähes kaikki toiveet huivin suhteen ehdin jo syksyn kiireiden myötä unohtaa. Mieleeni jäi vain että ei saa olla vihreää tai ruskeaa. Tottahan sitten pitkin syksyä ponnahteli mieleen erilaisia upeita raitahuiveja kyseisistä väreistä, joten Tallinnan reissulla oli pakko tarttua tähän vironvillaan ettei satu vahinkoa.

Niinkuin moni on ennen minua todennut, niin Nurmilintu on täydellinen ohje, simppeli ja silti niin kaunis, ja sopii näköjään kivasti myös tällaiselle värikkäälle langalle. Tein huiviin yhden ylimääräisen osion ainaoikeaa (vähän vajaan osion oikeastaan) sekä yhden kokonaisen pitsiosion, sillä halusin käyttää langan mahdollisimman tarkasti loppuun. Huivista tulikin ihan täydellisen kokoinen, nyt vaan vähän jännittää, että mitä mieltä mummo on, sillä samalla kun jätin paketin postin huomaan niin jäin pohtimaan, että eihän meillä vaan ollut mitään puhetta siitä, että lanka ei saisi olla rouheaa ja kutittavaista...

Joululahjatehdas jatkaa toimintaansa tällä suunnalla, vielä pitäisi tehtailla puolikas sukka (se toinen on jo valmis), yksi huivi ja sitten vielä jokin projekti, jota en ole vielä keksinytkään. Kenelle tässä muka kiire tulee?

(P.s. Heidi on kyllä huivinero, tämä Kaihola hyppää puikoille heti kun ehdin taas neuloa itselleni jotain. Ainiin ja kiitos kauniista kuvista Jonna!)

2 kommenttia:

  1. Ai että miten kaunis huivi se onkaan! Ja ihanasta mallista ihanat kuvat! Tuo lanka taitaa pehmetä muuten aika paljon käytössä vielä.

    VastaaPoista
  2. Ihana! Pitäisiköhän minunkin, jos kerran kaikki muutkin... :)

    VastaaPoista