sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Pörröinen on paras

malli: Rikke
langat: Katia Arte, väri 2 musta, n. 50 grammaa ja Isager Silk Mohair väri 30 musta, n. 19 grammaa
puikot: 3,5mm ja 4,5mm

Kun inspiraatio iskee niin ei ole aikaa alkaa testailemaan uusia malleja ja pohtimaan kokoja ja silmukkamääriä. Paikallisen lankakaupan ihana ja nerokas kauppias aloitti huivin näistä langoista, ja heti sillä sekunnilla oli minun pakko saada pipo samasta yhdistelmästä puikoille. Katian Arte on nauhamainen merseroitu puuvillalanka, joka ei ehkä yksinään huutelisi minulle kovinkaan kovaäänisesti, mutta kun sen yhdistää Isagerin silkkimohairiin, niin huh. 

Mallista en sano enää mitään, koska ehkä tämä neulomieni Rikke-pipojen määrä jo puhuu puolestaan... Jos tekaisisin uuden samanlaisen näillä samoilla langoilla niin vähentäisin silmukkamäärää jonkin verran, mutta hyvä tämä on näinkin; se on pörröinen ja lämmin ja ihana, tulevan kevään luottopipo! 


(Ainiin kuvat otti se samainen ihana kauppias, kiitos jälleen kerran!)


--

Yet again, I made a Rikke hat. What makes this one special is the fact that I am not going to give it away (mainly because I have already made one to more or less everyone I know) and also the yarns I used. Katia Arte is a mercerized cotton which normally would not be my first pick, but when it is held together with Isager Silk Mohair the end result is absolutely divine; soft and warm yet suitable for those spring days when it is still a bit chilly but there is no need to cover yourself with wool in order to survive.

4 kommenttia:

 1. Voi miten ihana ja mielenkiintoinen lankayhdistelmä! :-)

  VastaaPoista
 2. Onpa ihana! Silk mohair ei ole minun juttu, mutta ehkä tässä joutuu apinoinnin lisäksi kääntämään takinkin... :-)

  VastaaPoista
 3. Kivan oloinen pipa, hauskasti yhdistellyt langat.

  VastaaPoista
 4. Kappas, se on Rikke. Ja ihanan pörrönen semmonen! Toivottavasti pääsen jossai vaiheessa kokeilee et miltä toi yhistelmä nyt sit valmiina tuntuu!

  VastaaPoista